Nyúlpástétom gombás köntösben
Nyúlpástétom gombás köntösben
  • timer200 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 1 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • szegfűbors - 1 darab
  • babérlevél - 1 darab
  • leveszöldség - 1 darab
  • sertéshús - 30 dekagramm
  • szalonna - 10 dekagramm
  • gomba - 1 darab
  • zsemle - 1 darab
  • nyúl eleje - 1 darab
  • zselatin - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. Oldjunk fel egy Knorr Marhahúsleves kockát 2 pohár forró vízben. Adjuk hozzá a húsokat és pároljuk készre a zöldségekkel és a fűszerekkel, kb.: 80 perc. A zsemlét áztassuk be vízbe.
  2. Csavarjuk ki a zsemlét. A levesből szedjük ki a húsokat, és háromszor daráljuk át a zsemlékkel, és a kockára vágott szalonnával. Adjuk hozzá a tojást, dolgozzuk össze és ízesítsük még borssal.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tűzálló formát kenjünk ki margarinnal és szórjuk meg liszttel. Tegyük bele a pástétomot és süssük egy órát, majd hűtsük ki.
  4. Áztassuk be a zselatint másfél pohár hideg vízbe és tegyük félre 10 percre, míg megduzzad.
  5. Oldjuk fel a másik Knorr Marhahúsleves kockát 2 pohár forró vízben és főzzük meg.
  6. Ezután adjuk a zselatint hozzá és folyton keverjük. Öntsük le a pástétomot a zselatinos levessel és tegyük félre kihűlni.