Nyúlpástétom
Nyúlpástétom
  • timer190 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • zsemlemorzsa - 2 evőkanál
  • sárgarépa - 2 darab
  • tojás - 4 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • szegfűbors - 1 teáskanál
  • babérlevél - 1 darab
  • szemes bors - 1 teáskanál
  • fehérrépa - 1 darab
  • hagyma - 2 darab
  • zeller - 0.5 darab
  • szegfűszeg - 2 darab
  • gyömbér - 1 csipetnyi
  • szerecsendió - 1 csipetnyi
  • reszelt sajt - 400 gramm
  • zselatin - 2 teáskanál
  • póré - 0.5 darab
  • szárnyasmáj - 200 gramm
  • párizsi zsemle - 0.5 darab
  • nyúlgerinc filé - 1.5 kilogramm
  • sertés comb - 500 gramm

Elkészítés:

  1. A nyúl és a sertéshúst vágjuk fel egyforma darabokra, mossuk meg és öntsünk rá vizet.
  2. Adjuk hozzá a megtisztított és felaprított zöldségeket, a szegfűborsot, a babérlevelet, a szegfűszeget, a szemes borsot és a Knorr marhahús leveskockát és kis lángon kb. 2 órát főzzük.
  3. A főzés befejezése előtt 15 perccel adjuk hozzá a megtisztított májat.
  4. Egy kanál kihűlt levesben oldjuk fel a zselatint, a maradékba áztassuk be a zsemlét. A húst és a kinyomkodott zsemlét daráljuk le kétszer gépen.
  5. A masszához adjuk hozzá a tojást, ízesítsük szerecsendióval és gyömbérrel és jól keverjük el.
  6. A masszát margarinnal kikent és zsemlemorzsával megszórt tortaformába helyezzük el és süssük 180 fokon 40 percig. Miután megsült, tegyünk rá reszelt sajtot, hogy az ráolvadjon. A pástétomot öntsük le a zselatinos levessel és hűtsük ki.