Feltöltve:

Nyúlpástétom

timer 190
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
zsemlemorzsa2 evőkanál
sárgarépa2 darab
tojás4 darab
Knorr Marhahúsleves-kocka1 darab
szegfűbors1 teáskanál
babérlevél1 darab
szemes bors1 teáskanál
fehérrépa1 darab
hagyma2 darab
zeller0.5 darab
szegfűszeg2 darab
gyömbér1 csipetnyi
szerecsendió1 csipetnyi
reszelt sajt400 gramm
zselatin2 teáskanál
póré0.5 darab
szárnyasmáj200 gramm
párizsi zsemle0.5 darab
nyúlgerinc filé1.5 kilogramm
sertés comb500 gramm

Elkészítés

1. lépés

A nyúl és a sertéshúst vágjuk fel egyforma darabokra, mossuk meg és öntsünk rá vizet.

2. lépés

Adjuk hozzá a megtisztított és felaprított zöldségeket, a szegfűborsot, a babérlevelet, a szegfűszeget, a szemes borsot és a Knorr marhahús leveskockát és kis lángon kb. 2 órát főzzük.

3. lépés

A főzés befejezése előtt 15 perccel adjuk hozzá a megtisztított májat.

4. lépés

Egy kanál kihűlt levesben oldjuk fel a zselatint, a maradékba áztassuk be a zsemlét. A húst és a kinyomkodott zsemlét daráljuk le kétszer gépen.

5. lépés

A masszához adjuk hozzá a tojást, ízesítsük szerecsendióval és gyömbérrel és jól keverjük el.

6. lépés

A masszát margarinnal kikent és zsemlemorzsával megszórt tortaformába helyezzük el és süssük 180 fokon 40 percig. Miután megsült, tegyünk rá reszelt sajtot, hogy az ráolvadjon. A pástétomot öntsük le a zselatinos levessel és hűtsük ki.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem