Feltöltve:

Nyúlpástétom

timer 90
mood Nehéz
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás4 darab
Knorr Marhahúsleves-kocka1 darab
szegfűbors1 teáskanál
babérlevél1 darab
szemes bors1 teáskanál
fehérrépa1 darab
hagyma2 darab
zeller0.5 darab
szegfűszeg2 darab
gyömbér1 csipetnyi
szerecsendió1 csipetnyi
vaj1 evőkanál
reszelt sajt400 gramm
zselatin2 teáskanál
póré0.5 darab
szárnyasmáj200 gramm
sárgarépe2 darab
zsermlemorzsa2 evőkanál
nyúlgerinc1.5 kilogramm
sertshús sonka része400 gramm
párizsi zsemle0.5 darab
sertés nyak része150 gramm

Elkészítés

1. lépés

A nyúl és a disznóhúsokat vágd egyenlő nagyságúra, mosd le és önts rá vizet.

2. lépés

Add hozzá a megtisztított és felaprított zöldségeket, a szegfűborsot, a babérlevelet, a szegfűszeget, a szemes borsot és a Knorr Marhahúsleves kockát, majd főzd kis lángon 2 órát.

3. lépés

15 perccel a végre előtt add hozzá a megtisztított májat.

4. lépés

Egy pohár kihűlt levesalapban old fel a zselatint, a többi lébe áztasd be a zsemlét. A húst és a kinyomott zsemlét kétszer daráld le húsdarálón

5. lépés

A masszához adj tojást, ízesítsd szerecsendióval és gyömbérrel és jól keverd össze.

6. lépés

A masszát vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt tortaformába tedd, és 180 fokon süsd 40 percig. A sütés után helyezz rá szelet sajtot, hogy az olvadjon rá. A pástétomot a zselatinos alaplével öntsd le és hűtsd ki.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem