Nyúl mandula mártással
Nyúl mandula mártással
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • víz - 1.5 dl
  • tejföl - 4 evőkanál
  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • vöröshagyma - 2 darab
  • citromlé - 1 evőkanál
  • petrezselyemzöld - 1 evőkanál
  • olaj - 3 evőkanál
  • liszt - 1 evőkanál
  • alma - 2 darab
  • nyúl - 1000 gramm
  • mandulapehely - 50 gramm

Elkészítés:

  1. A mandulát törjük össze egy mozsárban. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A petrezselyemzöldet aprítsuk fel. Az almát hámozzuk meg, vegyük ki a magházát és vágjuk fel.
  2. A húst vágjuk fel negyedekre és szórjuk meg Knorr Szárnyas fűszerkeverékkel. Hagyjuk állni míg előkészítjük a többi hozzávalót.
  3. Egy lábasban hevítsünk olajat és pirítsuk meg a befűszerezett nyúl darabokat, minden oldalukon.
  4. Adjuk hozzá a hagymát, a mandulát, az almát, a petrezselyemzöldet és 1.5 dl vizet. Pároljuk fedő alatt lassú tűzön kb. 60 percig. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.
  5. A főzés vége felé pirítsuk meg a lisztet egy kis margarinon. Keverjük el a tejföllel és a citromlével. A pároló folyadékból vegyünk ki egy kicsit és keverjük el benne, majd öntsük vissza a húsra. Pároljuk további 10 percig még az ételt.Tálaljuk a nyulat burgonyapürével, a mártással és párolt zöldségekkel.