Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
víz | 1.5 dl |
tejföl | 4 evőkanál |
Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 1 evőkanál |
vöröshagyma | 2 darab |
citromlé | 1 evőkanál |
petrezselyemzöld | 1 evőkanál |
olaj | 3 evőkanál |
liszt | 1 evőkanál |
alma | 2 darab |
nyúl | 1000 gramm |
mandulapehely | 50 gramm |
Nyúl mandula mártással a Főételek kategóriában
A mandulát törjük össze egy mozsárban. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A petrezselyemzöldet aprítsuk fel. Az almát hámozzuk meg, vegyük ki a magházát és vágjuk fel.
A húst vágjuk fel negyedekre és szórjuk meg Knorr Szárnyas fűszerkeverékkel. Hagyjuk állni míg előkészítjük a többi hozzávalót.
Egy lábasban hevítsünk olajat és pirítsuk meg a befűszerezett nyúl darabokat, minden oldalukon.
Adjuk hozzá a hagymát, a mandulát, az almát, a petrezselyemzöldet és 1.5 dl vizet. Pároljuk fedő alatt lassú tűzön kb. 60 percig. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.
A főzés vége felé pirítsuk meg a lisztet egy kis margarinon. Keverjük el a tejföllel és a citromlével. A pároló folyadékból vegyünk ki egy kicsit és keverjük el benne, majd öntsük vissza a húsra. Pároljuk további 10 percig még az ételt.
Tálaljuk a nyulat burgonyapürével, a mártással és párolt zöldségekkel.