Feltöltve:

Nyúl mandula mártással

timer 80
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
víz1.5 dl
tejföl4 evőkanál
Knorr Szárnyas Fűszervarázs1 evőkanál
vöröshagyma2 darab
citromlé1 evőkanál
petrezselyemzöld1 evőkanál
olaj3 evőkanál
liszt1 evőkanál
alma2 darab
nyúl1000 gramm
mandulapehely50 gramm

Nyúl mandula mártással a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A mandulát törjük össze egy mozsárban. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A petrezselyemzöldet aprítsuk fel. Az almát hámozzuk meg, vegyük ki a magházát és vágjuk fel.

2. lépés

A húst vágjuk fel negyedekre és szórjuk meg Knorr Szárnyas fűszerkeverékkel. Hagyjuk állni míg előkészítjük a többi hozzávalót.

3. lépés

Egy lábasban hevítsünk olajat és pirítsuk meg a befűszerezett nyúl darabokat, minden oldalukon.

4. lépés

Adjuk hozzá a hagymát, a mandulát, az almát, a petrezselyemzöldet és 1.5 dl vizet. Pároljuk fedő alatt lassú tűzön kb. 60 percig. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.

5. lépés

A főzés vége felé pirítsuk meg a lisztet egy kis margarinon. Keverjük el a tejföllel és a citromlével. A pároló folyadékból vegyünk ki egy kicsit és keverjük el benne, majd öntsük vissza a húsra. Pároljuk további 10 percig még az ételt.

Tálaljuk a nyulat burgonyapürével, a mártással és párolt zöldségekkel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem