Feltöltve:

Nyírségi borda

timer 50
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz3 dl
olaj3 evőkanál
liszt4 evőkanál
alma1 kilogramm
karaj80 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A húst szeleteljük fel, majd vékonyra verjük ki. Sózzuk és forgassuk a hússzeleteket lisztbe, majd mindkét oldalukon hirtelen süssük meg forró olajon.

2. lépés

Ezután egy zománcos tepsibe v. tűzálló tálba fektessük egymás mellé a hússzeleteket. Az almát pedig hámozzuk meg, majd felszeletelve halmozzuk a húsra.

3. lépés

A serpenyőben maradt pecsenyelébe szórjunk egy evőkanál lisztet, amit 3 dl vízzel engedjük fel, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Végül a lét főzzük mártás sűrűségűre. Befejezésképpen a kész mártást locsoljuk az alma tetejére, közepes lángon addig sütjük, míg a hús meg nem puhul. Burgonyapürével tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem