Nyers sárgarépa sajtmártásban
Nyers sárgarépa sajtmártásban
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 600 gramm
  • Rama Classic - 1 evőkanál
  • liszt - 1 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • tejföl 20%-os - 100 milliliter
  • ementáli sajt - 150 gramm
  • borsikafű - 1 csipetnyi
  • só, őrölt fehérbors - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg a sárgarépát, vágjuk vékony oszlopokra és főzzük meg sós vízben.
  2. Egy lábosban forralunkj fel 150 ml vizet és fözzük meg benne a Knorr Zöldségleves-kockát.
  3. Egy kisebb lábasban olvasszuk fel a margarint, pirítsuk meg rajta a lisztet. Folyamatos keverés mellett fokozatosan adjuk hozzá a levest. Ezután tegyük bele a tejfölt, ízesítsük borssal és borsikafűvel.
  4. Reszeljük bele a sajtot és főzzük pár percig. A puhára főtt és lecsepegtetett sárgarépát tegyük tányérra és locsoljuk meg a szósszal. Legvégül megszórhatjuk frissen vágott borsikafűvel is.