málnazselé | 2 evőkanál |
citrom | 1 púpos evőkanál |
zselatin | 6 lap |
joghurt | 50 dekagramm |
porcukor | 10 dekagramm |
tejszín | 20 dekagramm |
vegyes bogyós gyümölcs (málna, szeder, áfonya, ribizli) | 1.2 kilogramm |
porcukor | 1 teáskanál |
piros gyümölcslé | 4 dl |
cukor | 3 evőkanál |
színtelen tortazselé | 2 csomag |
gyalult mogyoró vagy mandula | 5 dekagramm |
Rama és liszt a tepsi kikenéséhez | 1 kevés |
Ráma | 15 dekagramm |
tojás | 4 darab |
liszt | 20 dekagramm |
cukor | 20 dekagramm |
sütőpor | 1 teáskanál |
tejszín | 2 evőkanál |
A sütőt előmelegítjük. A tepsit kikenjük Ramával és vékonyan kilisztezzük. A Ramát megolvasztjuk és lehűtjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, a lisztet elvegyítjük a sütőporral és beleforgatjuk. Belekeverjük a tejszínt és az olvasztott Ramát. A tésztát elsimítjuk a tepsiben. A sütőben 175 fokon, légkeverésnél 160 fokon, 25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kicsit hűlni hagyjuk.
A málnazselét simára keverjük, megkenjük vele a süteményt, és hűlni hagyjuk. A citromot forró vízzel alaposan megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A zselatinlapokat 5 percre beáztatjuk, kinyomkodjuk, és 2 evőkanál joghurttal kis lángon addig melegítjük, amíg feloldódnak. A maradék joghurtot a citromlével, a citromhéjjal, és a porcukorral kikeverjük. 2-3 evőkanálnyit a zselatinmasszába keverünk, majd ezt a joghurtkrémez keverjük és a hűtőbe tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a joghurtmassza kocsonyásodni kezd, kanalanként a tejszínbe keverjük. A krémet rásimítjuk a süteményre. A bogyókat fajtánként kiválogatjuk, ha kell megmossuk, hosszanti csíkokban felváltva a süteményre tesszük.
A mázhoz a gyümölcszselét a cukorral és a zselatinnal kikeverjük, a csomagolás utasítása szerint tortamázat főzünk, és bevonjuk vele a bogyókat.
A gyalult mogyorót, vagy mandulát porcukorral serpenyőben szárazon enyhén megpirítjuk, kicsit hűlni hagyjuk és a sütemény oldalára nyomkodjuk.
Hozzászólások