Feltöltve:

Nyári bogyós szeletek

timer 45
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

málnazselé2 evőkanál
citrom1 púpos evőkanál
zselatin6 lap
joghurt50 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tejszín20 dekagramm
vegyes bogyós gyümölcs (málna, szeder, áfonya, ribizli)1.2 kilogramm

A mázhoz

porcukor1 teáskanál
piros gyümölcslé4 dl
cukor3 evőkanál
színtelen tortazselé2 csomag
gyalult mogyoró vagy mandula5 dekagramm
Rama és liszt a tepsi kikenéséhez1 kevés

A kevert tésztához

Ráma15 dekagramm
tojás4 darab
liszt20 dekagramm
cukor20 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
tejszín2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt előmelegítjük. A tepsit kikenjük Ramával és vékonyan kilisztezzük. A Ramát megolvasztjuk és lehűtjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, a lisztet elvegyítjük a sütőporral és beleforgatjuk. Belekeverjük a tejszínt és az olvasztott Ramát. A tésztát elsimítjuk a tepsiben. A sütőben 175 fokon, légkeverésnél 160 fokon, 25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kicsit hűlni hagyjuk.

  2. 2. lépés

    A málnazselét simára keverjük, megkenjük vele a süteményt, és hűlni hagyjuk. A citromot forró vízzel alaposan megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A zselatinlapokat 5 percre beáztatjuk, kinyomkodjuk, és 2 evőkanál joghurttal kis lángon addig melegítjük, amíg feloldódnak. A maradék joghurtot a citromlével, a citromhéjjal, és a porcukorral kikeverjük. 2-3 evőkanálnyit a zselatinmasszába keverünk, majd ezt a joghurtkrémez keverjük és a hűtőbe tesszük.

  3. 3. lépés

    A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a joghurtmassza kocsonyásodni kezd, kanalanként a tejszínbe keverjük. A krémet rásimítjuk a süteményre. A bogyókat fajtánként kiválogatjuk, ha kell megmossuk, hosszanti csíkokban felváltva a süteményre tesszük.

  4. 4. lépés

    A mázhoz a gyümölcszselét a cukorral és a zselatinnal kikeverjük, a csomagolás utasítása szerint tortamázat főzünk, és bevonjuk vele a bogyókat.

  5. 5. lépés

    A gyalult mogyorót, vagy mandulát porcukorral serpenyőben szárazon enyhén megpirítjuk, kicsit hűlni hagyjuk és a sütemény oldalára nyomkodjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre