Nyári, mézes burgonyapaprikás recept.
Egy kevés olajra tesszük a vékonyra szeletelt hagymát, a vastag karikára vágott kolbászt és a felszeletelt gombát. A vékonyra szeletelt paprikát, majd megszórjuk kevés pirospaprikával és kis lángon jól átsütjük.
Ha a kolbász nagyjából kiengedte a zsírját, addigra a hagyma is megdinsztelődik és az egésznek szép piros színe lesz, akkor kivesszük a wokból az összes benne lévő finomságot, majd a maradék zsiradékba beletesszük a kockázott burgonyát.
Picit átsütjük, majd visszatesszük hozzá a kolbászos keveréket. Megszórjuk kevés pirospaprikával, felöntjük kb. 2 dl vízzel - nem kell, hogy teljesen ellepje a burgonyákat, úgyis lefedjük, - majd a gőzben átpuhulnak a kilógó krumplirészek.
Amikor már forr, megszórjuk kevés petrezselyemmel, meglocsoljuk a mézzel, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, ételízesítővel, majorannával és elkeverünk benne 2-3 ek ketchupot is. Fedő alatt puhára főzzük, néha megkeverjük. Sűrű leve lesz.