Feltöltve:

Nyári babsaláta

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

disznóbab friss vagy fagyasztott300 gramm
Hellmann's majonéz100 gramm
zöldbab200 gramm
füstölt bacon200 gramm
tökmag100 gramm
aszalt paradicsom100 gramm
mazsola50 gramm
lilahagyma1 darab
almaecet50 milliliter
Cukor1 evőkanál
lestyán1 evőkanál
frissen őrölt feketebors1 csipetnyi

Ha szeretjük a fokhagymát, adjunk a salátához azt is!

Elkészítés

1. lépés

Nyári babsaláta elkészítés 1. lépés képe

Főzzük meg pár perc alatt enyhén sós, forrásban lévő vízben a disznóbabot. Majd szűrjük le és azonnal hűtsük le jeges vízben, hogy ne főjön tovább. A megtisztított és félbe, harmadába vágott zöldbabot főzzük meg ugyanebben vízben 4-5 perc alatt. Majd szűrjük le és szintén hűtsük le jeges vízben. A disznóbab belsejét nyomjuk ki a héjukból.

2. lépés

Nyári babsaláta elkészítés 2. lépés képe

Vágjuk a szalonnát kockákra és pirítsuk meg egy kis hozzáadott zsiradékon. Majd itassuk le róla a fölösleges zsiradékot és keverjük össze a kétféle babbal.

3. lépés

Nyári babsaláta elkészítés 3. lépés képe

Keverjük hozzá a lilahagymát, a kockára vágott aszalt paradicsomot, mazsolát és tökmagot.

4. lépés

Nyári babsaláta elkészítés 4. lépés képe

Egy tálban keverjük össze az almaecetet, cukrot, lestyánt és majonézt. Majd keverjük a zöldségekhez. Ízesítsük még egy kis fekete borssal. Tálalás előtt hűtsük be egy órára a hűtőben.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem