Feltöltve:

Nugátkrémes rudacska

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

étcsokoládé5 dekagramm
nugát20 dekagramm
méz1 evőkanál
sűrített tej0.75 dl
darált mogyoró30 dekagramm
Ráma8 dekagramm
tojásfehérje8 darab
cukor30 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
étkezési keményítő5 dekagramm
mogyorós pehely10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A felaprított csokoládét és a nugátot forró vízfürdőn megolvasztjuk. Belevegyítjük a sűrített tejet meg a mézet, és magas falú keverőtálba öntjük. Kb. 3 órára hűtőbe tesszük. A mogyorót forró serpenyőben, vagy sütőben 175 fokon kb. 5 percig pirítjuk. A Ramát megolvasztjuk, majd kihűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Beleszórjuk a kétféle cukrot meg a keményítőt, beleforgatjuk a mogyorót, és beledolgozzuk a Ramát. A masszát 1 cm átmérőjű, csővel ellátott nyomózsákba töltjük, és két, sütőpapírral kibélelt tepsibe 5 cm-es csíkokat nyomunk. A mogyorós pehellyel megszórjuk, és előmelegített sütőben, 120 fokon 35-40 perc alatt világosra sütjük. Kihűtjük, és a papírról leválasztjuk. Robotgép habverőjével a csokoládémasszát krémesre keverjük. A krémet nyomózsákba töltjük, és a rudacskák felén elosztjuk, végül a süteményeket kettesével összeragasztjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem