Feltöltve:

Nugát torta

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojássárgája6 darab
porcukor, vagy kristálycukor6 evőkanál
étolaj1 dl
liszt6 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
kakaó2 evőkanál
tojásfehérje6 darab

krem

Ráma25 dekagramm
porcukor25 dekagramm
tej5 dl
tejszínes, vagy vaníliás pudingpor2 csomag
nugát1 csomag
tortabevonó (étcsokoládé vagy tejcsokoládé)1 tábla

Elkészítés

1. lépés

A tészta elkészítése: a 6 tojást szétválasztjuk, a fehérjét a hűtőbe tesszük a felhasználásig. A 6 tojássárgát a 6 evőkanál porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 1 dl étolajat és 6 evőkanál lisztet, amibe már előre elkevertük a sütőport. Én a lisztet mindig hozzászoktam szitálni a süteményhez. Hozzáadjuk még a 2 evőkanál kakaóport is, majd felverjük a tojások fehérjéjét. A kemény habot hozzáforgatjuk a masszához. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon kb.20 percig sütjük. Tűpróbával megnézhetjük, hogy kész van-e már. Kihűlés után a sütőpapírt lehúzzuk róla.

2. lépés

Krém elkészítése: a 2 csomag pudingporból és a tejből sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük. A 25 dkg Ramát a 25 dkg porcukorral habosra keverjük. A két krémet összekeverjük és kétfelé vesszük. Az egyik felébe a nugátot belekeverjük. A másik fele pedig világos szinű marad.

3. lépés

Összeállítás: a kihűlt tésztára rákenjük a világos krémet, majd arra a nugátos krémet. A tetejét tortabevonóval bevonjuk. Ha ünnepre készül, akkor díszíthetjük a tetejét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem