Nudli a Főételek kategóriában
Válogassunk egyforma nagyságú burgonyákat, mossuk meg. Vegyünk elő egy lábast, és tegyük bele, majd engedjük fel vízzel, és tegyük oda főni. A vízbe tegyünk egy nagy csipet sót is.
Ha megfőtt a burgonya (kb. 25-30 perc) szűrjük le, és hagyjuk kicsit hűlni, majd pucoljuk meg, és törjük át.
Ha kézmelegre hűlt, gyúrjuk össze a liszttel, tojással és 3 dkg Rama margarinnal, valamint a sóval.
Vegyünk elő egy gyúródeszkát, lisztezzük meg, és nyújtsuk kb 1 cm vastagságúra a tésztát.
Lisztbe mártott késsel, vagy derelyevágóval vágjunk 1,5 cm vastag csíkokat a tésztából. Tenyérrel, lisztes kézzel formáljunk kis nudlikat a csíkokból.
Közben tegyünk egy lábasban vizet forralni a tűzre, tegyünk bele egy csipet sót. Ha felforrt, tegyük bele a nudlik felét, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére.
Egy edényben hevítsünk 5 dkg Rama sütőmargarint, és öntsük rá a zsemlemorzsát, vaníliás cukrot, és a fahéjat. Folyamatos kevergetés mellett pirítsuk aranybarnára.
A megfőtt nudlikat szedjük szűrővel a prézlire, és rázzuk jól össze.