vékony lapocskákra vágott mandula | |
fahéj | |
lapzselatin | |
csokoládé | |
liszt (50 dkg finomliszt, 50 dkg rétesliszt) | |
szalakáli (élelmiszerboltokban kapható) | |
friss élesztő fele | |
sütőpor | 0.5 csomag |
tojás | 2 egész |
cukor | 12 dekagramm |
liszt | 12 dekagramm |
alma | 5 darab |
Ráma | 12 dekagramm |
cukor és fahéj az almához | 1 kevés |
Az 5 darab almát egy Ramával kikent jénai tálban, laskára szeletelve elterítjük, megszórjuk fahéjjal és cukorral. A Ramát felolvasztjuk és összekeverjük a cukorral, liszttel, sütőporral, tojással, és ezt a masszát rásimítjuk az almára. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-30 percig sütjük, amíg arany barnára sül. Ha kész, a tetejét porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólások