Nóri étcsokoládés tortája
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskóta

    • tojássárgája - 4 darab
    • cukor - 12 dekagramm
    • citrom kifacsart leve és reszelt héja - 1 darab
    • liszt - 8 csapott mokkáskanál
    • szódabikarbóna - 1 csipetnyi
    • Rama a tortaforma kikenéséhez - 1 kevés
    • tojásfehérje felvert habja - 4 darab

    Étcsokoládés krém

    • habtejszín - 500 milliliter
    • kakaópor - 100 gramm
    • étcsokoládé, lehet kevesebb is - 300 gramm
    • kristálycukor - 120 gramm

    Elkészítés:

    1. Piskóta: a 4 db. tojássárgát 12 dkg cukorral jól kikeverjük. Egy citrom, vagy narancs reszelt héját és levét hozzáadjuk. Nyolc dkg lisztet, késhegynyi szódabikarbónát és 4 tojásfehérje felvert habját adjuk hozzá. Ramával kikent, lisztezett tortaformában, lassú hőfokon, tűpróbáig sütjük. Miután megsült és kihűlt, háromfelé vágjuk.
    2. Étcsokoládés krém: kezdjük melegíteni alacsony hőfokon a habtejszínt, majd öntsük hozzá a cukrot és óvatosan a kakaóport. Kevergessük folyamatosan, végül adjuk hozzá a darabokra tördelt étcsokoládét. Figyeljünk rá, mert a csokoládé nagyon könnyen leég. Folyamatosan kevergessük. Amint kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára, majd másnap felverjük habbá, kézi robotgéppel.
    3. A piskótalapokat megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon.