Feltöltve:

Nóri étcsokoládés tortája

timer 100
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojássárgája4 darab
cukor12 dekagramm
citrom kifacsart leve és reszelt héja1 darab
liszt8 csapott mokkáskanál
szódabikarbóna1 csipetnyi
Rama a tortaforma kikenéséhez1 kevés
tojásfehérje felvert habja4 darab

Étcsokoládés krém

habtejszín500 milliliter
kakaópor100 gramm
étcsokoládé, lehet kevesebb is300 gramm
kristálycukor120 gramm

Elkészítés

1. lépés

Piskóta: a 4 db. tojássárgát 12 dkg cukorral jól kikeverjük. Egy citrom, vagy narancs reszelt héját és levét hozzáadjuk. Nyolc dkg lisztet, késhegynyi szódabikarbónát és 4 tojásfehérje felvert habját adjuk hozzá. Ramával kikent, lisztezett tortaformában, lassú hőfokon, tűpróbáig sütjük. Miután megsült és kihűlt, háromfelé vágjuk.

2. lépés

Étcsokoládés krém: kezdjük melegíteni alacsony hőfokon a habtejszínt, majd öntsük hozzá a cukrot és óvatosan a kakaóport. Kevergessük folyamatosan, végül adjuk hozzá a darabokra tördelt étcsokoládét. Figyeljünk rá, mert a csokoládé nagyon könnyen leég. Folyamatosan kevergessük. Amint kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára, majd másnap felverjük habbá, kézi robotgéppel.

3. lépés

A piskótalapokat megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem