Feltöltve:

Nóri étcsokoládés tortája

timer 100
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojássárgája4 darab
cukor12 dekagramm
citrom kifacsart leve és reszelt héja1 darab
liszt8 csapott mokkáskanál
szódabikarbóna1 csipetnyi
Rama a tortaforma kikenéséhez1 kevés
tojásfehérje felvert habja4 darab

Étcsokoládés krém

habtejszín500 milliliter
kakaópor100 gramm
étcsokoládé, lehet kevesebb is300 gramm
kristálycukor120 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Piskóta: a 4 db. tojássárgát 12 dkg cukorral jól kikeverjük. Egy citrom, vagy narancs reszelt héját és levét hozzáadjuk. Nyolc dkg lisztet, késhegynyi szódabikarbónát és 4 tojásfehérje felvert habját adjuk hozzá. Ramával kikent, lisztezett tortaformában, lassú hőfokon, tűpróbáig sütjük. Miután megsült és kihűlt, háromfelé vágjuk.

  2. 2. lépés

    Étcsokoládés krém: kezdjük melegíteni alacsony hőfokon a habtejszínt, majd öntsük hozzá a cukrot és óvatosan a kakaóport. Kevergessük folyamatosan, végül adjuk hozzá a darabokra tördelt étcsokoládét. Figyeljünk rá, mert a csokoládé nagyon könnyen leég. Folyamatosan kevergessük. Amint kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára, majd másnap felverjük habbá, kézi robotgéppel.

  3. 3. lépés

    A piskótalapokat megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem