Feltöltve:

Nóra tortája

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Puding

cukor5 evőkanál
tej0.5 liter
csokoládés pudingpor1 csomag

Kakaós bevonat

fahéj1 csipetnyi
zselatin0.5 dl
kakaópor (22 %-os kakaóvaj tartalmú)2 evőkanál
cukor8 evőkanál
víz10 evőkanál

Töltelék

cukor2 evőkanál
narancslikőr0.5 dl
narancslekvár1 dl
narancslé1 dl

Tészta

tojás5 darab
hideg víz3 evőkanál
1 csipetnyi
sütőpor1 kávéskanál
kakaópor1 evőkanál
őrölt mogyoró2 evőkanál
liszt4 evőkanál
porcukor5 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A piskótához a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk kanalanként a porcukrot. Ezután a tojások sárgáját és a vizet. A többi hozzávalót összekeverjük, majd lassan kevergetve beleszitáljuk a tojásos masszába. Az így kapott tésztát egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, vékonyan és 180 'C-on 20 perc alatt megsütjük.

  2. 2. lépés

    Ha kisült, a 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformához igazítva kivágunk 2 kerek lapot belőle, a maradék tésztát apró kockákra vágjuk. A narancslét felforrósítjuk a cukorral, hozzákeverjük a lekvárt és a végén beleöntjük a likőrt. Ezután már nem forraljuk. Ezt a "szószt" öntjük a felkockázott tésztánkra és jó átkeverjük, hogy mindenhol érje.

  3. 3. lépés

    Elkészítjük a csokipudingot a leírás szerint. Ezután összeállítjuk a tortát.

  4. 4. lépés

    A tortaforma aljára kerül egy karika piskótalap. Erre a csokipuding 1/3 része. A felkockázott narancsos piskótát jól rányomkodjuk, kicsit össze kell állnia, majd jön a többi puding. Kb.1 dl-t hagyunk a tetejére is. A pudingra a második kerek piskóta kerül és a tetejére vékonyan a maradék 1 dl puding. Gyorsan kell dolgozni, hogy a puding még a végén is folyós legyen, majd mehet hideg helyre 3-4 órát állni.

  5. 5. lépés

    A kakaós bevonóhoz a 10 ek vizet és a cukrot feltesszük egy edényben főni 1 csipet fahéjjal. 1-2 percig gyöngyözve kell forrnia, ekkor levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kakaóport, majd teljesen simára keverjük. Egy kicsit visszarakjuk a tűzre átforralni. A zselatint feloldjuk a hideg vízben, majd lassú tűzön, vagy mikróban felmelegítjük, végül a kakaós szószhoz keverjük. Mielőtt a tortára öntenénk, érdemes hagyni a tálban és megnézni megköt-e rendesen. Kicsi újramelegítéssel teljesen folyós lesz. Mielőtt leönteném a tortát, fél órára a mélyhűtőbe teszem, így nagyon gyorsan megköt rajta a máz és nagyon csillogós lesz.

  6. 6. lépés

    A díszítéshez citrusrózsát készíthetünk 550g cukorból, 400 ml vízbő, 2 citromból és 2 narancsból. A vizet a cukorral addig forraljuk, amíg el nem olvad a cukor. A citromot, narancsot megmossuk, héját zöldséghámozóval vékonyan, spirál alakban, lehetőleg egyben levágjuk. A héjakat a szirupban 5 percig főzzük. Kivesszük, lecsöpögtetjük, rózsa alakban feltekerjük és megszórjuk kristálycukorral.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1