Nőnapi pink, sajttal töltött zsemlécskék - Juhász Dóri konyhájából
Nőnapi pink, sajttal töltött zsemlécskék - Juhász Dóri konyhájából
  • timer100 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • tönkölyliszt - 125 gramm
  • Liszt - 100 gramm
  • szárított élesztő - 1/2 csomag
  • Só - 1 teáskanál
  • céklalé - 140 milliliter
  • olvasztott vaj vagy sütőmargarin - 25 gramm
  • sajtkocka - 6 darab

Elkészítés:

  1. A száraz hozzávalókat mérd ki és keverd össze egy nagyobb tálban.
  2. Öntsd hozzá a vizet és keverd el, majd mehet hozzá a vaj is.
  3. Gyúrd össze alaposan. Ha túl száraz még evőkanalanként javíthatsz rajta egy kis vízzel.
  4. A tálat takard be folpackkal és tedd félre, hogy a duplájára kelhessen.
  5. Ha megkelt a tészta, gyúrd át egy kicsit és oszd fel 6 egyenlő részre. Mindegyik adagot formázd zsemlévé, a közepében rejtsd el a sajtdarabkát.
  6. Tedd félre, takard le és még hagyd kelni 30 percig.
  7. Közben már tegyél fel egy nagy lábasban vizet forrni, amit enyhén sózz is meg. Akkora edény legyen, hogy elférjen benne kényelmesen majd a zsemle.
  8. Ha újra megkeltek, akkor egyenként főzd a zsemlék mindkét oldalát fél-fél percig. Helyezd őket sütőpapírral kibélelt tepsire.
  9. Tedd a hideg sütőbe, majd állítsd be 180 °C-ra alsó-felső sütésen. Addig süsd, amíg szép aranybarna lesz a teteje. Kb. 25 perc.

Sütéshez