Non plus ultra
Non plus ultra
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 20 dekagramm
    • sütőpor - 1 teáskanál
    • Ráma - 20 dekagramm
    • vaníliás cukor - 5 dekagramm
    • tojássárgája - 2 darab

    A bevonathoz

    • tojásfehérje - 2 darab
    • porcukor - 15 dekagramm
    • lekvár, (legjobb a málnalekvár) - 1 üvegcse

    Elkészítés:

    1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, deszkára öntjük. Közepébe kis mélyedést csinálunk, és beletesszük a kis kockára vágott Ramát, a tojássárgákat és a vaníliás cukrot. Összedolgozzuk, fél órára hűtőbe tesszük. Vékonyra kinyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tojásfehérjét a porcukorral és pici citromlével habbá keverjük, ne legyen túl kemény a hab. Kiskanállal mindegyik tésztalapocskára kis halmot rakunk. Közepesen meleg sütőbe tesszük, és kis lángon kb. 10 percig sütjük. Ha kihűlt, párosával összeragasztjuk lekvárral úgy, hogy a habos rész legyen kívül.