Nokedli
Nokedli
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 dl
  • tojás - 2 darab
  • olaj - 1 evőkanál
  • liszt - 50 dekagramm
  • só - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. Egy nagy lábosban tegyünk fel vizet forrni. A tészta elkészítésének csak akkor lássunk hozzá, ha már forr a víz, különben a várakozás alatt megkeményedik a tészta.
  2. Egy jól megfogható tálba tegyük a feltört tojásokat, a sót, és az előre kimért víz felét. Kézi habverővel keverjük jól össze. Fakanállal keverjük hozzá a kimért liszt felét. Innentől kezdve a vizet és a lisztet felváltva adjuk a tésztához, míg ruganyos, sima tésztát nem kapunk.
  3. Készítsünk elő szűrőkanalat, amivel kimerjük a forró vízből a nokedliket; tésztaszűrőt, amiben lemossuk hideg vízzel; és egy tálat, amibe a készeket tesszük.
  4. A lobogó vízbe szaggassuk bele a tészta harmadát, közben kavargassunk bele a vízbe, hogy ne tapadjanak össze a nokedlik. Forraljuk át, majd szűrőkanállal merjük ki a vízből mindet. Hideg vízzel öblítsük le, és tegyük a tálba. Ugyanígy főzzük ki a maradék tésztát.
  5. Ha már mind elkészült, egy lábosban forró olajon átforgatva forrósítjuk meg a nokedliket. Ha mikrohullámú sütőben melegítjük, tegyünk rá egy kevés olajat, keverjük össze, és lefedve melegítsük, hogy ki ne száradjon.