Nokedli a Főételek kategóriában
Egy nagy lábosban tegyünk fel vizet forrni. A tészta elkészítésének csak akkor lássunk hozzá, ha már forr a víz, különben a várakozás alatt megkeményedik a tészta.
Egy jól megfogható tálba tegyük a feltört tojásokat, a sót, és az előre kimért víz felét. Kézi habverővel keverjük jól össze. Fakanállal keverjük hozzá a kimért liszt felét. Innentől kezdve a vizet és a lisztet felváltva adjuk a tésztához, míg ruganyos, sima tésztát nem kapunk.
Készítsünk elő szűrőkanalat, amivel kimerjük a forró vízből a nokedliket; tésztaszűrőt, amiben lemossuk hideg vízzel; és egy tálat, amibe a készeket tesszük.
A lobogó vízbe szaggassuk bele a tészta harmadát, közben kavargassunk bele a vízbe, hogy ne tapadjanak össze a nokedlik. Forraljuk át, majd szűrőkanállal merjük ki a vízből mindet. Hideg vízzel öblítsük le, és tegyük a tálba. Ugyanígy főzzük ki a maradék tésztát.
Ha már mind elkészült, egy lábosban forró olajon átforgatva forrósítjuk meg a nokedliket. Ha mikrohullámú sütőben melegítjük, tegyünk rá egy kevés olajat, keverjük össze, és lefedve melegítsük, hogy ki ne száradjon.