Feltöltve:

Nokedli

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 4

Hozzávalók

víz2 dl
tojás2 darab
olaj1 evőkanál
liszt50 dekagramm
1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

Egy nagy lábosban tegyünk fel vizet forrni. A tészta elkészítésének csak akkor lássunk hozzá, ha már forr a víz, különben a várakozás alatt megkeményedik a tészta.

2. lépés

Egy jól megfogható tálba tegyük a feltört tojásokat, a sót, és az előre kimért víz felét. Kézi habverővel keverjük jól össze. Fakanállal keverjük hozzá a kimért liszt felét. Innentől kezdve a vizet és a lisztet felváltva adjuk a tésztához, míg ruganyos, sima tésztát nem kapunk.

3. lépés

Készítsünk elő szűrőkanalat, amivel kimerjük a forró vízből a nokedliket; tésztaszűrőt, amiben lemossuk hideg vízzel; és egy tálat, amibe a készeket tesszük.

4. lépés

A lobogó vízbe szaggassuk bele a tészta harmadát, közben kavargassunk bele a vízbe, hogy ne tapadjanak össze a nokedlik. Forraljuk át, majd szűrőkanállal merjük ki a vízből mindet. Hideg vízzel öblítsük le, és tegyük a tálba. Ugyanígy főzzük ki a maradék tésztát.

5. lépés

Ha már mind elkészült, egy lábosban forró olajon átforgatva forrósítjuk meg a nokedliket. Ha mikrohullámú sütőben melegítjük, tegyünk rá egy kevés olajat, keverjük össze, és lefedve melegítsük, hogy ki ne száradjon.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem