Női szeszély
Női szeszély
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • dióbél - 10 dekagramm
    • sűrű sárgabaracklekvár - 20 dekagramm
    • cukor - 20 dekagramm
    • tojásfehérje - 5 darab

    A tepsi kenéséhez

    • liszt (kb) - 2 evőkanál
    • Ráma - 3 dekagramm

    A tésztához

    • liszt - 30 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • tojássárgája - 5 darab
    • Ráma - 15 dekagramm
    • cukor - 2 evőkanál
    • tej - 2 dl
    • élesztő - 2.5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, a fele cukrot beleszórjuk, letakarva meleg helyen 20 perc alatt felfuttatjuk. A puha Ramát először magában, majd a cukorral habosra keverjük, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A citromhéjjal, az élesztővel, a többi langyos tejjel és a liszttel jól kikeverjük. Ramával kikent, lisztezett, kb. 32x24 centis tepsibe simítjuk, (vizes késsel a legkönnyebb), és előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, ha túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé kanalanként a cukrot is hozzáadjuk. A megsült tésztát a kb. 0,5 deci vízzel simára kevert lekvárral megkenjük. A habot rásimítjuk, durvára vágott dióval meghintjük. A sütőbe visszatoljuk, 10 perc alatt a tetejét szép pirosra sütjük, majd a lángot elzárjuk, a sütőajtót kinyitjuk és a habot még 15 percig így szárítjuk.