Feltöltve:

Női szeszély

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

dióbél10 dekagramm
sűrű sárgabaracklekvár20 dekagramm
cukor20 dekagramm
tojásfehérje5 darab

A tepsi kenéséhez

liszt (kb)2 evőkanál
Ráma3 dekagramm

A tésztához

liszt30 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
tojássárgája5 darab
Ráma15 dekagramm
cukor2 evőkanál
tej2 dl
élesztő2.5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, a fele cukrot beleszórjuk, letakarva meleg helyen 20 perc alatt felfuttatjuk. A puha Ramát először magában, majd a cukorral habosra keverjük, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A citromhéjjal, az élesztővel, a többi langyos tejjel és a liszttel jól kikeverjük. Ramával kikent, lisztezett, kb. 32x24 centis tepsibe simítjuk, (vizes késsel a legkönnyebb), és előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, ha túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé kanalanként a cukrot is hozzáadjuk. A megsült tésztát a kb. 0,5 deci vízzel simára kevert lekvárral megkenjük. A habot rásimítjuk, durvára vágott dióval meghintjük. A sütőbe visszatoljuk, 10 perc alatt a tetejét szép pirosra sütjük, majd a lángot elzárjuk, a sütőajtót kinyitjuk és a habot még 15 percig így szárítjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem