Feltöltve:

Női szeszély

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt300 gramm
tej2 dl
élesztő30 gramm
Ráma150 gramm
kockacukor2 darab
cukor30 gramm
citrom reszelt héja1 darab
tojássárgája5 darab

A tetejére

dió10 dekagramm
porcukor200 gramm
baracklekvár200 gramm
tojásfehérje5 darab

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt 1/2 dl tejjel és a kockacukorral felfuttatjuk, kevés liszttel kovászt készítünk belőle. A Ramát kikeverjük a cukorral és a tojássárgákkal, a citromhéjjal, majd a kovásszal, a maradék langyos tejjel eldolgozott maradék liszthez adjuk, és jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán kb. tepsi nagyságú lapra nyújtjuk, (5mm vastagságú legyen). Ramával kikent, lisztezett tepsibe terítjük, és szétnyomogatjuk-ellapogatjuk, hogy a tepsit teljesen kitöltse. Konyharuhával betakarjuk, langyos helyen kissé megkelesztjük, és előmelegített sütőben, erős tűzön (200-220 fok), világos rózsaszínűre félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, a tészta tetejét megkenjük a baracklekvárral, szép egyenletesen rásimítjuk a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, megszórjuk a durvára vágott dióval, visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a hab aranysárgára nem pirul. Azon melegében vízbe mártogatott késsel felkockázzuk és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Fogyasztáskor szép gúlába rakva tálra rendezzük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem