Feltöltve:

Nigvziani badrijani (Grúz töltött padlizsán)

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

citrom leve1 evőkanál
olíva olaj2 evőkanál
dió200 gramm
padlizsán1 darab
korianderzöld1 evőkanál
aprított petrezselyemzöld1 evőkanál
körömvirág por1 evőkanál

Nigvziani badrijani (Grúz töltött padlizsán) a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Vágjuk fel a padlizsánt vastag szeletekre, sózzuk meg és tegyük félre 5 percre, majd nyomjuk ki a levét.

2. lépés

Az így előkészített szeleteket süssük puhára bő olajban. Ezután tegyük sütőpapírra, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.

3. lépés

Tisztítsuk meg a diót és mozsárban vagy botmixerrel törjük nagyon apróra.

4. lépés

Adjunk a dióhoz kb. 50 ml vizet, a citromlevet és a lereszelt fokhagymát.

5. lépés

Adjuk hozzá a körömvirág port és az apróra vágott petrezselymet és koriandert. Alaposan keverjük össze - puha, sűrű masszát kapsz.

6. lépés

A masszát kanalazzuk a padlizsán szeletekre, majd csavarjuk tekercsbe őket. Tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem