Feltöltve:

Nigvziani badrijani (Grúz töltött padlizsán)

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

citrom leve1 evőkanál
olíva olaj2 evőkanál
dió200 gramm
padlizsán1 darab
korianderzöld1 evőkanál
aprított petrezselyemzöld1 evőkanál
körömvirág por1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Vágjuk fel a padlizsánt vastag szeletekre, sózzuk meg és tegyük félre 5 percre, majd nyomjuk ki a levét.

  2. 2. lépés

    Az így előkészített szeleteket süssük puhára bő olajban. Ezután tegyük sütőpapírra, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.

  3. 3. lépés

    Tisztítsuk meg a diót és mozsárban vagy botmixerrel törjük nagyon apróra.

  4. 4. lépés

    Adjunk a dióhoz kb. 50 ml vizet, a citromlevet és a lereszelt fokhagymát.

  5. 5. lépés

    Adjuk hozzá a körömvirág port és az apróra vágott petrezselymet és koriandert. Alaposan keverjük össze - puha, sűrű masszát kapsz.

  6. 6. lépés

    A masszát kanalazzuk a padlizsán szeletekre, majd csavarjuk tekercsbe őket. Tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Töltött padlizsán

timer 55"
mood Közepes
thumb_up 0

Töltött padlizsán

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Töltött padlizsán

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0