Német szilvás pite
Német szilvás pite
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • csokoládédara
  • finomliszt
  • csokoládé

Tészta

  • porcukor - 20 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • só - 1 csipetnyi
  • sütőpor - 1 kávéskanál
  • darált dió - 5 dekagramm
  • tojássárgája - 1 darab
  • fahéj - 1 kávéskanál
  • Ráma - 25 dekagramm
  • liszt - 50 dekagramm

Öntet

  • kemény szilva - 1 kilogramm
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • pohár tejföl - 1 nagy
  • porcukor - 10 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • tojás - 4 egész

Elkészítés:

  1. A lisztet a porcukorral, a vaníliás cukorral, sóval, dióval, fahéjjal, sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk az 1 tojássárgáját és a Ramát elmorzsoljuk benne.
  2. Ha a tészta összeállt akkor egy tepsit kikenünk Ramával, kilisztezünk és a tészta 2/3-át elmorzsoljuk a tepsibe, majd jól belenyomkodjuk. Utána 180 fokos sütőbe 15 percig sütjük. Amíg sül a tészta, addig az ép és kemény szilvákat kimagozzuk és hosszában 8 felé vágjuk.
  3. Ha ez megvan, megcsináljuk az öntetet. A nagy pohár tejfölt, az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a vaníliás pudingport összekeverjük. Ez elég folyós öntet lesz, nem kell megijedni.
  4. Ha a tészta megsült a felnyolcadolt szilvákat szép sorban ráhelyezzük, majd az öntetet ráöntjük és a megmaradt 1/3 tésztát a tetejére morzsoljuk.
  5. Nem baj ha nem fedi be az egész tepsit, ide-oda jut az úgy jó. Majd az egészet visszatesszük a sütőbe és 150 fokon tovább sütjük kb. 45-50 percig. A tetejét megporcukrozzuk. Jó étvágyat.