Nem lehet abbahagyni csirke
Nem lehet abbahagyni csirke
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 evőkanál
  • tejföl - 4 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • majoránna - 1 teáskanál
  • bors - 1 teáskanál
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • liszt - 8 evőkanál
  • só - 1 evőkanál
  • csirkecomb - 6 darab
  • pirospaprika - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a fokhagymával
  2. Kikenünk margarinnal egy nagyobb tálat és a csirkéket beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, majd egymás mellé tesszük.
  3. A maradék lisztet ráöntjük a csirkékre és rászeleteljük a vöröshagymát. Az egész tetejére reszelt sajtot szórunk.
  4. A tejfölt elkeverjük az olajjal. Lehet a tejfölbe is tenni fokhagymát és ráöntjük a csirkére.
  5. A tálat lefedjük alufóliával, majd előmelegített sütőben 200 fokon 50 percig sütjük, végül levesszük a fóliát és további 20 percig sütjük.