Feltöltve:

Nektarinos morzsatorta

timer 0
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

nektarin4 darab
kristálycukor5 dekagramm

A tésztához

mandulaforgács5 dekagramm
őrölt fahéj1 csipetnyi
tojássárgája2 darab
1 csipetnyi
sütőpor0.5 csomag
vaj vagy sütőmargarin25 dekagramm
porcukor30 dekagramm
liszt40 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a hozzávalókat a mandulaforgács kivételével mind egy tálba öntjük, és egybemorzsoljuk. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A morzsatészta kétharmadát a tortaforma aljára nyomkodjuk úgy, hogy oldalt 2 centi pereme legyen a tésztának.

  2. 2. lépés

    A nektarinokat nyolc szeletre vágjuk, és a szeleteket szorosan egymás mellé a tészta tetejére rakjuk (például körben, kicsit egymásra csúsztatva), aztán a nektarinok tetejét egyenletesen megszórjuk az 5 dkg cukorral.

  3. 3. lépés

    A megmaradt egyharmadnyi morzsatésztába óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze, bemorzsoljuk a szeletelt mandulát, és a mandulás tésztát nagyjából egyforma vastagon a torta tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. egy óráig sütjük. (Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával).

  4. 4. lépés

    Kihűlve tálaljuk. A legfinomabb néhány kanál frissen főtt (még kicsit meleg), nem túl édes vaníliapudinggal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem