Feltöltve:

Nektarinos kalácspuding

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

kalács, lehet száraz is30 dekagramm
szoba-hőmérsékletű tojás3 darab
Ráma5 dekagramm
tej3 dl
nektarin4 darab
málna15 dekagramm
cukor5 dekagramm
porcukor15 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A kalácsot szeleteljük fel és rétegezzük egy hőálló tál aljára. Keverjük el a tejet a kristálycukorral, az olvasztott Ramával és a 3 tojássárgával.

  2. 2. lépés

    Öntsük a keveréket a kalácsra. Szórjuk rá egyenletesen a málnát, helyezzük rá a gerezdekre vágott nektarint és tegyük a sütőbe sülni 15 percre.

  3. 3. lépés

    Amíg sül, elektromos habverővel kezdjük el habnak felverni a szoba-hőmérsékletű tojásfehérjét. Mikor már habos, de még nem kemény, púpozott evőkanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot. Minden kanál között verjük kb. 1 percig a habot, addig, amíg fényes, sűrű, vágható masszát nem kapunk.

  4. 4. lépés

    Vegyük ki a sütőből a kalácsot, kenjük rá a tetejére a cukros tojáshabot tajtékosra formázva és tegyük vissza sülni 15 percet.

  5. 5. lépés

    Langyosan is nagyon finom, de a legfinomabb hidegen, így szépen vágható a puding.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Laktózmentes pihe-puha kalács

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 1

Mazsolás kalácsfészek

timer 175"
mood Közepes
thumb_up 0

Húsvéti foszlós kalács

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 11

A legjobb kürtőskalács

timer 70"
mood Nehéz
thumb_up 0

Csokis kalács

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Rózsa briós

timer 20"
mood Nehéz
thumb_up 0

Kakaós kalács

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0

Habcsókos csokis kalács

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0

Olcsó fonott kalács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0