Feltöltve:

Négy lapos krémes

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Díszítés

porcukor1 darab
porcukor1 kevés

Krémhez

Ráma15 dekagramm
tej12 dl
porcukor1 darab
csokoládéízű pudingpor3 csomag
tojás6 darab

-

tojás2 darab
szalalkáli1 csomag
tej1 dl
vaníliás cukor1 csomag
cukor15 dekagramm
Ráma10 dekagramm
liszt500 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és alaposan belisztezett deszkán egyenként késhegyvastagságú lapokat nyújtunk. A lapokat Ramával kikent sütőlemezen, vagy tepsi hátán megsütjük. A 6 tojássárgából, pudingporból, porcukorból a tejjel sűrű krémet főzünk, még melegen belekeverjük a Ramát és a tojások felvert habját. A krémmel megtöltjük a tésztalapokat, és ha kihűlt a sütemény, tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg. Másnap szeleteljük négyzet alakúra. 180 fokon, 10-15 perc a sütési idő.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0