Feltöltve:

Néger szelet

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

tej6 dl
liszt3 evőkanál
étkezési keményítő4 evőkanál
cukor25 dekagramm
citrom1 púpos evőkanál
Ráma25 dekagramm
étcsokis bevonó20 dekagramm

A tésztához

liszt70 dekagramm
Ráma10 dekagramm
porcukor20 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
szódabikarbóna0.5 teáskanál
kakaópor3 evőkanál
méz3 evőkanál
tojás2 darab
tej1.5 dl

Elkészítés

1. lépés

A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, hozzáadjuk a porcukrot, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport, mézet és a tejet. Jól összedolgozzuk, és 3 felé osztjuk. A tésztákat 3 mm vastagra kinyújtjuk, és egyesével, sütőpapírral letakart nagy tepsi hátulján 180 fokon 5-6 percig sütjük. Sütés előtt meg kell szurkálni a lapokat, hogy ne hólyagosodjanak fel. Kihűtjük őket, közben elkészítjük a krémet: a tejet kikeverjük a liszttel, cukorral, reszelt citromhéjjal és az egész citrom levével. Sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A Ramát habosra keverjük, és a kihűlt krémhez keverjük. Az első lapot nagy tálcára tesszük, megkenjük a krém felével, rátesszük a következő lapot, kissé rányomkodjuk és megkenjük a maradék krémmel. Az utolsó lapot megkenjük a vízgőz fölött megolvasztott csokival. Másnapig hűvös helyen tartjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem