Navarrai paella
Navarrai paella
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 2 darab
  • paradicsom - 2 evőkanál
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • petrezselyemzöld - 0.5 csokor
  • olívaolaj - 80 milliliter
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • rizs - 200 gramm
  • paprika - 2 darab
  • zöldborsó - 15 dekagramm
  • citrom - 1 darab
  • erős kolbász - 2 darab
  • tenger gyümölcsei - 500 gramm
  • hal - 3 darab
  • sáfrány - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Három kanálnyi olívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát, majd tegyük át a paellás edénybe. A fokhagyma után maradt olajon néhány másodpercig pirítsuk a durvára vágott petrezselymet, majd a sáfránnyal együtt adjuk a fokhagymához és pépesítsük.
  2. Öntsünk a paellás serpenyőbe négy kanál olívaolajat és pirítsuk benne aranybarnára a kockákra vágott csirkemellet. Vegyük ki és ismételjük meg ezt az eljárást a hallal, a paprikával és a kolbászkarikákkal.
  3. Forrósítsuk fel a serpenyőben maradt olajat és süssük benne a rizst 2 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát, petrezselyem pépet és öntsük fel 1 liter vízzel.
  4. Dobjuk bele a Knorr kockát és addig főzzük kis lángon, amíg a rizs felszívja a folyadék nagyját és megpuhul.
  5. Ezután adjuk hozzá az elősütött csirkét, a tenger gyümölcseit, a paradicsompürét és az összes, korábban elősütött alkotóelemet. Szükség esetén adjunk még hozzá egy kis vizet. Fedő alatt főzzük kb.15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
  6. A végén adjuk hozzá a zöldborsót. A paellát megszórhatjuk petrezselyemzölddel, vagy apró citrom, vagy lime darabokkal.