Natúr paradicsomlé
Natúr paradicsomlé
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 2 kilogramm
  • nátrium benzoát - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A paradicsomokat hideg vízben, több léről alaposan átmossuk, és a hibás részeket kivágjuk. Nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Egy fazékba tesszük, és meg-megkavargatva fél óráig főzzük.
  3. Még melegen paradicsompasszírozón átpasszírozzuk.
  4. A levet visszatesszük főni kb. fél órára (ha nagyon híg, még lehet főzni tovább).
  5. Elzárjuk a lángot, és belekeverjük a tartósítószert. Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük.
  6. Száraz dunsztban, törölközőbe, paplanba csavarva hagyjuk kihűlni.