Natúr lecsó üvegben eltéve
Natúr lecsó üvegben eltéve
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 kilogramm
  • vöröshagyma - kilogramm
  • olaj - 4 evőkanál
  • paprika - 1 kilogramm
  • só - 2 evőkanál
  • nátrium benzonát - 1 darab

Elkészítés:

  1. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A hagymát fél karikákra metsszük. A paradicsomokat forró, lobogó vízbe dobjuk, majd azonnal hideg víz alá és így könnyen lehúzhatjuk a héjukat. Azután gerezdekre vágjuk.
  2. Az olajonn üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rászórjuk a paprikát, paradicsomot, a sót és kb. 25 percig közepes lángon főzzük, néha meg-megkavargatva.
  3. Az üvegeket alaposan kimossuk, lecsöpögtetjük.
  4. Amikor a lecsót elzárjuk, belekeverjük a tartósítószert. Forrón az üvegekbe töltjük, lezárjuk.
  5. Konyharuhába, törölközőkbe, esetleg paplanba csomagolva hagyjuk kihűlni.