Natúr lecsó üvegben eltéve a Főételek kategóriában
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk.
A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk.
A hagymát fél karikákra metsszük.
A paradicsomokat forró, lobogó vízbe dobjuk, majd azonnal hideg víz alá és így könnyen lehúzhatjuk a héjukat. Azután gerezdekre vágjuk.
Az olajonn üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rászórjuk a paprikát, paradicsomot, a sót és kb. 25 percig közepes lángon főzzük, néha meg-megkavargatva.
Az üvegeket alaposan kimossuk, lecsöpögtetjük.
Amikor a lecsót elzárjuk, belekeverjük a tartósítószert.
Forrón az üvegekbe töltjük, lezárjuk.
Konyharuhába, törölközőkbe, esetleg paplanba csomagolva hagyjuk kihűlni.