Feltöltve:

Narancsszelet

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A rózsaszín tésztához

tojás4 egész
puncs, vagy eper ízű pudingpor2 csomag
sütőpor1 kávéskanál
kristálycukor4 evőkanál

A sárga piskótához

tojás4 egész
kristálycukor4 evőkanál
liszt4 evőkanál
sütőpor1 kávéskanál

Krémhez

vanília ízű pudingpor1 csomag
tej3 dl
Ráma20 dekagramm
cukor1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A rózsaszín tészta készítése: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan beleadagolva a cukrot, a tojások sárgáját, majd végül a pudingporral elkevert sütőport. Közepesen meleg (kb. 180 fokos) sütőben, Ramával kikent és lisztezett őzgerincformában kisütjük. A sárga piskóta készítése: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan adagoljuk bele a cukrot, a tojást, a lisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, közepes lángon kisütjük. A krém készítése: a pudingporból 3 dl tejjel sűrű pépet főzünk. Ha kihűlt, a Ramát ízlés szerinti mennyiségű cukorral habosra keverjük és a pudingos péphez vegyítjük. Összeállítás: a rózsaszínű piskótát hosszanti irányban 4 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd összeillesztjük. A tetejét is bekenjük a krémmel. Erre borítjuk a sárga piskótát, amit méretre vágunk, hogy szépen illeszkedjen az őzgerinc formához. Így lesz narancsszelet alakú a sütink.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem