Feltöltve:

Narancsos tekercs

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kandírozott narancshéj1 evőkanál
narancslekvár7 evőkanál
tojás2 darab
tej4 dl
kristálycukor4 evőkanál
vaníliás pudingpor1 csomag
kakaópor1 darab

A sárga tésztához

finomliszt3 evőkanál
kristálycukor3 evőkanál
étolaj1 evőkanál
sütőpor1 csipetnyi
tojás3 darab

A barna tésztához

kakaópor1 evőkanál
finomliszt2 evőkanál
kristálycukor3 evőkanál
étolaj1 evőkanál
sütőpor1 csipetnyi
tojás3 darab

Narancsos tekercs a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A sárga és a barna piskótát külön-külön sütjük meg. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat, végül óvatosan belekeverjük a tojásfehérjék keményre vert habját. A barna masszához természetesen a kakaóport is hozzáadjuk. A kétféle masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, közepes lángon 20 perc alatt megsütjük, és feltekerve kihűtjük. A dzsem negyedrészével megkenjük az óvatosan széthajtott sárga piskótát. Ráfektetjük a barna tésztát, aminek a közepébe vastag csíkban belesimítjuk a maradék dzsemmel és a kandírozott narancshéjjal elkevert krémet. A dupla tésztát úgy hajtjuk rá, hogy a krémet teljesen körülölelje, majd a süteményt egy tálra fektetjük. A tetejét bekenjük a félretett krémmel, és meghintjük kakaóporral. Krém: a pudingport a tojássárgákkal és a cukorral jól kikeverjük, a tejet hozzáöntve simára kidolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és félretesszük. A pudingot sűrűre főzzük, majd a tojáshabot
még forrón beleforgatjuk. A krémet kihűtjük, 2-3 evőkanálnyit félreteszünk belőle a sütemény tetejére.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem