kandírozott narancshéj | 1 evőkanál |
---|---|
narancslekvár | 7 evőkanál |
tojás | 2 darab |
tej | 4 dl |
kristálycukor | 4 evőkanál |
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
kakaópor | 1 darab |
finomliszt | 3 evőkanál |
---|---|
kristálycukor | 3 evőkanál |
étolaj | 1 evőkanál |
sütőpor | 1 csipetnyi |
tojás | 3 darab |
kakaópor | 1 evőkanál |
---|---|
finomliszt | 2 evőkanál |
kristálycukor | 3 evőkanál |
étolaj | 1 evőkanál |
sütőpor | 1 csipetnyi |
tojás | 3 darab |
Narancsos tekercs a Desszertek kategóriában
A sárga és a barna piskótát külön-külön sütjük meg. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat, végül óvatosan belekeverjük a tojásfehérjék keményre vert habját. A barna masszához természetesen a kakaóport is hozzáadjuk. A kétféle masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, közepes lángon 20 perc alatt megsütjük, és feltekerve kihűtjük. A dzsem negyedrészével megkenjük az óvatosan széthajtott sárga piskótát. Ráfektetjük a barna tésztát, aminek a közepébe vastag csíkban belesimítjuk a maradék dzsemmel és a kandírozott narancshéjjal elkevert krémet. A dupla tésztát úgy hajtjuk rá, hogy a krémet teljesen körülölelje, majd a süteményt egy tálra fektetjük. A tetejét bekenjük a félretett krémmel, és meghintjük kakaóporral. Krém: a pudingport a tojássárgákkal és a cukorral jól kikeverjük, a tejet hozzáöntve simára kidolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és félretesszük. A pudingot sűrűre főzzük, majd a tojáshabot
még forrón beleforgatjuk. A krémet kihűtjük, 2-3 evőkanálnyit félreteszünk belőle a sütemény tetejére.