Feltöltve:

Narancsos szívecskék

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt250 gramm
cukor150 csapott mokkáskanál
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
tojás1 darab
lágy vaj vagy sütőmargarin150 gramm

A töltelékhez és a díszítéshez

narancslekvár100 gramm
étcsokoládé100 gramm
tortabevonó1 darab
dióbél50 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet, cukrot, sót, vaníliás cukrot, tojást és vajat vagy sütőmargarint keverőtálba tesszük, és fakanállal sűrű masszává keverjük. Kézzel összegyúrjuk, és letakarva 60 percig pihentetjük. A tésztát gyorsan átgyúrjuk, kevés liszten kinyújtjuk, szív alakú formával 60 darabot kiszúrunk belőle. Kizsírozott vagy kisütőmargarinozott sütőtepsibe tesszük, és megsütjük. Késsel szedjük fel a sütőlemezről. A szíveket narancsdzsemmel kettesével összeragasztjuk. A csokoládébevonót vízfürdőn felolvasztjuk, majd folytonos kevergetés közben lehűtjük. Utána meleg vízben ismét feloldjuk. A lapocskákat megkenjük vele, dióbéllel díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre