Feltöltve:

Narancsos püspökkenyér

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás8 darab
cukor15 dekagramm
mazsola8 dekagramm
dióbél5 dekagramm
étcsokoládé5 dekagramm
kandírozott narancshéj8 dekagramm
narancs lereszelt héja1 darab
sütőpor1 csomag
rétesliszt25 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tej2 evőkanál

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab
liszt1 darab

A mázhoz

narancs leve1 darab
porcukor30 dekagramm

A tetejére

kandírozott narancshéj vagy cukrozott gyümölcsdarabok1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mazsolát, a durvára vágott diót, az apróra tört csokoládét, kandírozott narancshéjat és a reszelt narancshéjat. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet és az olvasztott Ramát. Ha sűrű, kevés tejjel hígítjuk.

2. lépés

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a masszához adjuk. Kikent, lisztezett őzgerincformába töltjük, előmelegített sütőben 5 percig 200 fokon, majd a hőmérsékletet 160 fokra csökkentve, tűpróbáig sütjük.

3. lépés

A mázhoz a narancs levét a cukorral simára keverjük, és bevonjuk a kihűlt süteményt. Tetejét kandírozott narancshéjjal, vagy apróra vágott cukrozott gyümölccsel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem