Feltöltve:

Narancsos püspökkenyér

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csokoládé

-

Rama a forma kikenéséhez1 kevés
porcukor30 dekagramm
narancs leve1 darab
sütőpor1 csomag
tej2 evőkanál
liszt a formához1 kevés
1 csipetnyi
narancs lereszelt héja1 darab
étcsokoládé5 dekagramm
dió5 dekagramm
kandírozott narancshéj (vagy aszalt gyümölcs)8 dekagramm
mazsola8 dekagramm
cukor15 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin8 dekagramm
tojás8 darab
rétesliszt25 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mazsolát, a vágott diót, a tört csokoládét, a kandírozott narancshéjat meg a reszelt narancshéjat. Apránként belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, az olvasztott vajat vagy sütőmargarint. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígítjuk. A tojásfehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk, és óvatosan a masszához keverjük. Kivajazott vagy sütőmargarinozott, kilisztezett őzgerincformába töltjük, majd előmelegített sütőben előbb 5 percig 200 fokon, majd a hőmérsékletet 170-180 fokra csökkentve, tűpróbáig sütjük. Még forrón tálra borítjuk. A mázhoz a narancs levét a cukorral sűrűre keverjük, és bevonjuk vele a kihűlt tésztát.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem