Feltöltve:

Narancsos püspökkenyér

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás8 darab
rétesliszt25 dekagramm
Ráma8 dekagramm
cukor15 dekagramm
mazsola8 dekagramm
dió5 dekagramm
étcsokoládé5 dekagramm
kandírozott narancshéj (vagy aszalt gyümölcs)8 dekagramm
narancs lereszelt héja1 darab
sütőpor1 csomag
tej2 evőkanál
1 csipetnyi
Rama és liszt a forma kikenéséhez1 kevés
narancs leve1 darab
porcukor30 dekagramm

Narancsos püspökkenyér a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mazsolát, a vágott diót, a tört csokoládét, a kandírozott narancshéjat meg a reszelt narancshéjat. Apránként belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, az olvasztott Ramát. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígítjuk. A tojásfehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk, és óvatosan a masszához keverjük. Ramával kikent, kilisztezett őzgerincformába töltjük, majd előmelegített sütőben előbb 5 percig 200 fokon, majd a hőmérsékletet 170-180 fokra csökkentve, tűpróbáig sütjük. Még forrón tálra borítjuk. A mázhoz a narancs levét a cukorral sűrűre keverjük, és bevonjuk vele a kihűlt tésztát.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem