Feltöltve:

Narancsos püspökkenyér

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojás8 darab
rétesliszt25 dekagramm
Ráma8 dekagramm
cukor15 dekagramm
mazsola8 dekagramm
dió5 dekagramm
étcsokoládé5 dekagramm
kandírozott narancshéj (vagy aszalt gyümölcs)8 dekagramm
narancs lereszelt héja1 darab
sütőpor1 csomag
tej2 evőkanál
1 csipetnyi
Rama és liszt a forma kikenéséhez1 kevés
narancs leve1 darab
porcukor30 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mazsolát, a vágott diót, a tört csokoládét, a kandírozott narancshéjat meg a reszelt narancshéjat. Apránként belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, az olvasztott Ramát. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígítjuk. A tojásfehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk, és óvatosan a masszához keverjük. Ramával kikent, kilisztezett őzgerincformába töltjük, majd előmelegített sütőben előbb 5 percig 200 fokon, majd a hőmérsékletet 170-180 fokra csökkentve, tűpróbáig sütjük. Még forrón tálra borítjuk. A mázhoz a narancs levét a cukorral sűrűre keverjük, és bevonjuk vele a kihűlt tésztát.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem