tojás | 8 darab |
---|---|
rétesliszt | 25 dekagramm |
Ráma | 8 dekagramm |
cukor | 15 dekagramm |
mazsola | 8 dekagramm |
dió | 5 dekagramm |
étcsokoládé | 5 dekagramm |
kandírozott narancshéj (vagy aszalt gyümölcs) | 8 dekagramm |
narancs lereszelt héja | 1 darab |
sütőpor | 1 csomag |
tej | 2 evőkanál |
só | 1 csipetnyi |
Rama és liszt a forma kikenéséhez | 1 kevés |
narancs leve | 1 darab |
porcukor | 30 dekagramm |
Narancsos püspökkenyér a Desszertek kategóriában
A tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mazsolát, a vágott diót, a tört csokoládét, a kandírozott narancshéjat meg a reszelt narancshéjat. Apránként belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, az olvasztott Ramát. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígítjuk. A tojásfehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk, és óvatosan a masszához keverjük. Ramával kikent, kilisztezett őzgerincformába töltjük, majd előmelegített sütőben előbb 5 percig 200 fokon, majd a hőmérsékletet 170-180 fokra csökkentve, tűpróbáig sütjük. Még forrón tálra borítjuk. A mázhoz a narancs levét a cukorral sűrűre keverjük, és bevonjuk vele a kihűlt tésztát.