tojásból sütött sima piskóta | 4 darab |
tej | 8 dl |
cukor | 8 evőkanál |
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál |
narancs gerezdekre szedve | 2 darab |
tortazselépor | 1 csapott evőkanál |
cukor | 2 evőkanál |
narancs leve | 1 darab |
citromlé | 1 kevés |
A piskótát a kapcsos tortaformában hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a pudingot, 8 dl tejjel, 8 kanál cukorral, és a piskótára öntjük.
A tetejét kirakjuk narancsgerezdekkel. Az egészet jól lehűtjük, majd a cukorral, 1 narancs levével és kevés citromlével elkészített zselét rákanalazzuk, ha sűrűsödni kezd.
Újra hűtjük, legalább egy éjszakán át. Tálaláskor körbevágjuk a torta oldalát és lehúzzuk a kapcsos formát.
Hozzászólások