Feltöltve:

Narancsos-mandulás márványos keksz

timer 100
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A kekszhez

Rama Vajas Íz200 gramm
cukor100 gramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
tojássárgája2 darab
liszt250 gramm
Dr. Oetker Sütőpor0.5 csomag
2 db narancs reszelt héja, vagy 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj1 csomag
darált mandula100 gramm
1 csipetnyi

A díszítéshez

Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza
különböző színű Dr. Oetker Ételszínezékek

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra.

  2. 2. lépés

    Habosítsuk ki a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tojássárgáját, keverjük habosra, majd keverjük hozzá a többi száraz alapanyagot is. Gyúrjuk tésztává.

  3. 3. lépés

    Nyújtsuk ki a tésztát 7 mm vastagságúra lisztezett deszkán, és szaggassunk belőle tojás alakú formákat, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süssük kb. 8-10 percig, vagy amíg enyhén barnák nem lesznek a kekszek. Hagyjuk őket a sütőpapíron kihűlni.


  4. 4. lépés

    A fondantba csepegtessük tetszőleges színű ételszínezéket, gyúrjuk össze egy-két mozdulattal (ha túl sokáig gyúrjuk, nem lesz márványos), majd fólia között vagy porcukor segítségével nyújtsuk ki. Vonjuk be vele a kekszeket.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Linzer Monyától

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Kókuszos nyuszis keksz

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 1

Keksz dobozka

timer 110"
mood Közepes
thumb_up 1

Őszibarack

timer 80"
mood Nehéz
thumb_up 0

Csacsifüle

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokis nápolyi

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Zabpelyhes-mogyorós-csokis keksz

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 3

Havas fenyők

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1

Zabkorpás-csokoládés keksz

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1