Feltöltve:

Narancsos kocka

timer 70
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

Rama Vajas Íz100 gramm
Cukor200 gramm
méz3 evőkanál
tojás (M)2 darab
kezeletlen narancs héja1 darab
Liszt400 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag
tej150 milliliter

A narancsos mártáshoz

narancs kezeletlen héja és leve (kb 180ml)3 darab
Cukor120 gramm
tojás (M)2 darab
tojás sárgája (M)1 darab
Rama Vajas Íz60 gramm

A hempergetéshez

apróra vágott pirított mandula200 gramm

Sütéshez

Sütési idő 25 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 20x30cm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Egy 20x30cm-es sütőformát béleljünk ki sütőpapírral.

  2. 2. lépés

    A piskótához a puha margarint keverjük habosra a cukorral, mézzel és vaníliás cukorral, valamint a kezeletlen narancs reszelt héjával.
    Egyesével keverjük bele a tojásokat is.

  3. 3. lépés

    A lisztet szitáljuk át a sütőporral, majd a tejjel felváltva keverjük a tojásos-margarinos masszához, úgy, hogy a liszt kerüljön bele utoljára.
    Simítsuk az előkészített sütőformába, majd előmelegített sütőben süssük kb 25-30 percen keresztül, amíg aranybarna lesz, és a tűpróbánál a tű tisztán jön ki belőle.
    Rácsra téve hűtsük ki.

  4. 4. lépés

    Miközben a piskóta hűl, készítsük el a narancsos öntetet, amiben majd megforgatjuk a piskótakockákat.
    3 kezeletlen narancs levét, és 2 reszelt héját kb 150g cukorral és két tojással és tojássárgával keverjünk el egy lábasban.

  5. 5. lépés

    Közepes lángon folyamatos keverés mellett melegítsük 83°C-ig, amíg kissé besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és keverjük el benne a margarint. Hűtsük ki teljesen.

  6. 6. lépés

    Az összeállításhoz kockázzuk fel a piskótát, mártsuk bele a kihűlt narancsos öntetbe, hagyjuk rácson kicsit, hogy magába szívja. Ezután forgassuk meg a pirított durvára darált mandulában.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek