Feltöltve:

Narancsos étcsokoládés madeleine (francia aprósütemény) - laktózmentes recept

timer 200
mood Könnyű
person 10 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

a tésztához (kb. 36db-hoz)

Rama Laktózmentes sütőmargarin50 gramm
Liszt50 gramm
Dr. Oetker Sütőpor3 gramm
1 csipetnyi
tojás (M-es méretű)1 darab
kristálycukor40 gramm
Dr. Oetker Vanillincukor20 gramm
narancs reszelt héja1 darab
narancs frissen kinyomott leve1 evőkanál

A díszítéshez

laktózmentes étcsokoládé50 gramm
kandírozott narancshéj (vagy reszelt)1 kevés

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 190 °
Edény, sütő formája madeleine sütőforma (vagy sütőpapírral bélelt tepsi)

Ételintolerancia

Laktóz mentes

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Laktózmentes Rama margarint felolvasztjuk, hűlni hagyjuk.
    A lisztet összekeverjük a sóval, és a sütőporral.

  2. 2. lépés

    A tojásokat a cukorral és a vanillin cukorral robotgép segítségével, habosra keverjük, míg a cukor teljesen fel nem oldódik benne. A végén adjuk hozzá a narancsok reszelt héját és a narancslevet is.

  3. 3. lépés

    Spatulával vagy fakanállal több részletben a tojáshabba forgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként hozzákeverjük a felolvasztott zsiradékot.

  4. 4. lépés

    A tésztát folpackkal letakarva (úgy, hogy a tészta felületével közvetlenül érintkezzen, így nem fog megbőrösödni a teteje) legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

  5. 5. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
    Készítsük elő a szilikonformánkat, helyezzük egy sütőlemezre. 1 evőkanálnyi masszával töltsük meg a mélyedéseket. A maradék tésztát tegyük vissza a hűtőbe, amíg a sütőforma ismét felszabadul.
    Előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt megsütjük a süteményeket, ekkor aranybarnának kell lenniük.

  6. 6. lépés

    A csokoládé 2/3-át vízgőz felett egy hőálló tálban olvasszuk fel. Vegyük le a gőzről, keverjük bele és olvasszuk fel benne a maradék csokoládét is.
    Ebbe mártsuk a kihűlt sütemények egyik végét, majd tegyük sütőpapírral bélelt tálcára. Szórjuk meg kevés kandírozott narancshéjjal, mielőtt a csokoládé megdermed.

  7. 7. lépés

    TIPP: amennyiben nincsen madeleine formánk, sütőpapírral bélelt tepsire tegyünk egy-egy teáskanálnyi tésztát, és így süssük meg.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem