Narancsos édeskömény saláta mézes citromos dresszingel
Narancsos édeskömény saláta mézes citromos dresszingel
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • narancs - 3 darab
  • édeskömény - 1 darab
  • madársaláta - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Az édesköményt megmossuk és negyedbe vágjuk,majd kiszedjük a torzsáját. Vékonyra szeleteljük vagy gyaluljuk és hideg citromos vízbe tesszük tálalásig.
  2. A narancsokat megpucoljuk és kifilézzük (a hártya közül kivágjuk a gyümölcs húsát),és a kicsorgó levet összegyűjtjük.
  3. A narancslébe beletesszük a citrom levet, mézet (ízlés szerint),a sót, borsot,és hozzácsurgatjuk az olívaolajat, és addig keverjük, míg egy selymes sűrű mártást kapunk.
  4. A madárbegysalátáról lecsipkedjük a pici gyökereket és összekeverjük az édesköménnyel. Tányérra halmozzuk és a narancsot elrendezzük rajta,majd rácsurgatjuk a dresszinget.