Feltöltve:

Narancsos-csokoládés keksz

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

étcsokoládé10 dekagramm
finomliszt25 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
1 csipetnyi
Ráma12.5 dekagramm
porcukor12.5 dekagramm
narancs lereszelt héja1 darab
tojás1 darab

A formáláshoz

finomliszt1 darab

A mázhoz

porcukor15 dekagramm
narancslé1 evőkanál
tojásfehérje1 darab
étcsokoládé10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A csokoládét finomra reszeljük, (az is jó, ha diódarálóval megdaráljuk). A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, a Ramával elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a reszelt narancshéjjal, a reszelt csokoládéval és a tojással összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.

  2. 2. lépés

    Ezután meglisztezett gyúrólapon (lehet 2 sütőpapírlap között is), fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Kb. 5 cm-es, tetszőleges formákkal kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, de nem túl közel egymáshoz, mert egy kicsit megnőnek sütés közben. A leeső részeket újra összedolgozzuk és kiszaggatjuk, így semmi sem vész kárba.

  3. 3. lépés

    Előmelegített sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 15 percig sütjük, majd megvárjuk, amíg kihűlnek.

  4. 4. lépés

    A mázhoz a porcukrot, a narancslevet és a tojásfehérjét simára, krémszerűre keverjük. A csokoládét felolvasztjuk. A kihűlt kekszet a narancsos mázba mártjuk úgy, hogy a tetejüket bevonja, és visszarakjuk a sütőpapírra. Amikor 3-4 darabbal megvagyunk, pár csepp csokoládét pöttyözünk, vagy csurgatunk a tetejére, amit fogvájóval megcifrázunk, azaz 3-4 alkalommal átlósan, más-más irányban áthúzzuk a fogvájót rajta.

  5. 5. lépés

    Miután a máz gyorsan szárad, így részletenként kell vele dolgozni. Amikor a fele keksz kész, változtatunk a sorrenden: a kekszet a csokoládéba mártjuk, a fehér mázból pöttyözünk, vagy csurgatunk rá, és ezt húzzuk el fogvájóval.

  6. 6. lépés

    Ha megszáradt, jól záródó fémdobozban, sütőpapírral rétegezve, száraz helyen 3-4 hétig eltartható.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre