Narancsmártásos sertésszelet burgonyafánkkal
Narancsmártásos sertésszelet burgonyafánkkal
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • burgonya - 50 dekagramm
  • liszt - 20 dekagramm
  • narancs - 3 darab
  • élesztő - 2 dekagramm
  • sertéstarja - 4 szelet
  • aszalt áfonya - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A húst sózzuk,borsozzuk és ha szeretjük a pikáns ízeket akkor megszórjuk kevés chilivel. Kevés olajon pirosra sütjük.
  2. A narancsot megpucoljuk és kockára vágjuk.1 narancs héját lereszeljük.Kevés vízzel,cukorral,fahéjjal,csipet sóval feltesszük főzni pár percig.Hozzáadjuk a narancs héját,áfonyát és a hideg vízzel elkevert keményítővel mártássá sűrítjük és kiforraljuk.
  3. A burgonyafánkhoz a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, és 30 percet pihenni hagyjuk.Olajat melegítünk és kanállal beleszaggatjuk a tésztát és a fánkokat pirosra sütjük. A húst a mártással és a fánkkal tálaljuk.