Narancsmártásos sertésszelet burgonyafánkkal a Főételek kategóriában
A húst sózzuk,borsozzuk és ha szeretjük a pikáns ízeket akkor megszórjuk kevés chilivel. Kevés olajon pirosra sütjük.
A narancsot megpucoljuk és kockára vágjuk.1 narancs héját lereszeljük.Kevés vízzel,cukorral,fahéjjal,csipet sóval feltesszük főzni pár percig.Hozzáadjuk a narancs héját,áfonyát és a hideg vízzel elkevert keményítővel mártássá sűrítjük és kiforraljuk.
A burgonyafánkhoz a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, és 30 percet pihenni hagyjuk.Olajat melegítünk és kanállal beleszaggatjuk a tésztát és a fánkokat pirosra sütjük. A húst a mártással és a fánkkal tálaljuk.